Blog: Bovenkastjes weg of niet

Offerte aanvragen
✓ Gratis & Vrijblijvend
Bovenkastjes weg of niet?

Je ziet al best een tijdje een trend in de keukenwereld dat de keuken geen bovenkastjes meer heeft. Veel mensen schrikken daarvan en denken dat ze daardoor niet genoeg opbergruimte hebben. Jacinta, onze kleuradviseur, heeft daar laatst een leuke oplossing voor bedacht. Ze heeft geadviseerd om de bovenkastjes in precies dezelfde kleur als de muur te laten spuiten. Hierdoor vallen ze een beetje weg en leg je de nadruk op het lage gedeelte van de keuken. Best een leuke optie, al zeggen we het zelf.

Wijzelf kiezen ervoor om tijdens de keukenrenovatie onze bovenkastjes weg te halen. En ook die grote ombouw van de afzuigkap. We willen graag een minder landelijke keuken, omdat het grote plaatje beneden behoorlijk industrieel gaat zijn. Ook mijn eerste reactie was: en waar gaan mijn spullen dan heen?!

Reorganiseren van de keuken

Toen ik rustig ging kijken wat er aan spulletjes stond in die drie bovenkastjes, zag ik toch mogelijkheden. Alleen moest ik dan wel alles uit de keuken halen en alleen de spullen terugzetten die we echt gebruiken. Er stond een hoop in onze kastjes wat daar puur stond omdat er toch ruimte was. En omdat ik niet anders gewend was dan dat het op die plek stond.

De keuken opnieuw reorganiseren ging nog wel een dingetje worden bij ons thuis. Ik had hem nog maar 1 keer eerder opnieuw ingedeeld en dat was tijdens mijn nesteldrang in de zwangerschap van onze zoon. Hij is ondertussen vijf jaar en we pakken nog steeds het verkeerde kastje als we een glas nodig hebben.

Tijdens mijn quarantaine wilde ik mijn tijd goed besteden. Daar ging ik dan: kastjes open, alles leeg, sorteren en opnieuw indelen. Er zijn een aantal spulletjes, zoals de kerstborden, die naar zolder gaan. Verder staat bijna alles weer op zijn plek of is het weggegooid, omdat we het niet gebruiken. Het kan dus zeker wel zonder bovenkastjes. Het ruimt lekker op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn taak zit erop! Nu mag er gesloopt gaan worden en dat laat ik aan Michael over. Later meer!

Copyright © 2024 All Rights Reserved
menu