Een week met een open keuken

Offerte aanvragen
✓ Gratis & Vrijblijvend
Een week met een open keuken

Het was zo ver! Mijn man ging aan de slag met de keuken. Doordat we gewoon aan het werk zijn tijdens de verbouwing, gaan we beetje bij beetje vooruit. Opeens was er tijd op de zondagmiddag en besloot Michael alvast de losse fronten te demonteren. En nog voor ik ging koken waren de fronten gedemonteerd, met als resultaat een geheel open keuken natuurlijk.

Het was even wennen, want je ziet echt alles staan. Het scheelt veel dat je weet dat het maar tijdelijk is. Bij normale opdrachten duurt het maximaal 10 dagen voordat we terugkomen om de losse fronten weer te monteren. Ik wist al wel dat het bij ons iets langer zou gaan duren. Er zitten ook wel voordelen aan. We kunnen overal makkelijk bij, ik trek niet meer de verkeerde lade of deur open en ik kan straks poetsen voordat de deurtjes terugkomen. En dan is het weer lekker fris allemaal!

Een klein minpunt: ook mijn kinderen zien alles staan en kunnen overal bij. Dit vinden zij erg leuk, maar ik vind het soms wat minder als ze opeens met mijn bakspullen voorbij komen om te spelen, als ze een rietje pakken bij ieder glas drinken dat ze drinken, of als ze in alle bekertjes water hebben gedaan voor de onzichtbare pokémons waar ze mee spelen. Aftellen maar tot de fronten weer terugkomen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schilderen van de vaste delen

De vaste delen zijn ondertussen ook geschilderd. De kleur hadden we al behoorlijk lang geleden uitgekozen. Heel spannend vond ik het, en dat vind ik nog steeds. Toen we in dit huis kwamen wonen werd onze keuken wit gespoten. Dat voelde best veilig. Plus: mijn had dat als verrassing gedaan terwijl ik voor mijn vorige werk in het buitenland was. Ik heb me er toen niet heel druk om kunnen maken.

Dit keer is het wel een heel andere situatie. We hebben gekozen voor kleur, en dan ook echt wel een behoorlijk uitgesproken kleur. Dit is mijn mening dan, hè. Ondanks dat ik dit zelf ook graag wil, vind ik het behoorlijk heftig wat we allemaal aan het doen zijn.

Het schilderen van de vaste delen kwam wel als een verrassing. Ik ging met de kinderen op pad en Michael ging met de keukenfronten aan de slag in de spuiterij. Maar ik had niet begrepen dat ook de vaste delen al geschilderd gingen worden. Iets later, in een telefoongesprek, bleek dat hij al aan de slag ging. Ik had even lichte paniek, maar het was wel heel fijn natuurlijk. Weer een stapje dichter bij een mooie keuken. En de grote vraag voor mij de rest van de dag was natuurlijk: hoe gaat de kleur zijn?!

Aan het eind van de middag kwam de eerste foto binnen en eigenlijk was ik gelijk gerustgesteld. De kleur is mooi! Al ben ik wel nóg nieuwsgieriger geworden naar het eindresultaat. En eerlijk is eerlijk, ik vind het wel leuk dat ik nu ook ervaar wat onze klanten ervaren. Ook al gaat er bij mij wat meer tijd overheen dan bij normale opdrachten.

Copyright © 2024 All Rights Reserved
menu