Blog: eigen keukenrenovatie

Offerte aanvragen
✓ Gratis & Vrijblijvend
Slopen maar...

Als je al eerdere blogs gelezen hebt, dan ben je ervan op de hoogte dat wij onze eigen keuken aan het renoveren zijn. We gaan behoorlijk wat doen in huis en de keukenrenovatie is hier een groot deel van. Het was nog best veel werk om alles klaar te maken voor de stukadoor. Om te beginnen het verwijderen van de bovenkastjes en de afzuigkap. Dit was nog best een klus! Je komt er pas tijdens het verwijderen achter wat er allemaal aan elkaar vast zit en op welke manier. En je ziet erna pas hoe het eruit komt te zien natuurlijk. Direct nadat alle bovenkasten weggehaald waren, leek het alsof we meer lichtinval hadden. En ik heb voor mijn gevoel meer werkruimte gekregen. Goede keuze geweest dus, nu al!

Er zaten behoorlijk wat tegeltjes in onze keuken. Ze zaten niet alleen op de achterwand, maar waren ook op de muren eromheen doorgetrokken. Ook hadden we nog granol op de muur zitten van de vorige bewoners. Toen we hier kwamen wonen hebben we bijna alles laten stuken, maar op een of andere manier de keuken niet. Veel troep, een hoop stof en toen moest de stukadoor nog komen.

Koken op inductie

We hebben heel impulsief bedacht dat we gelijk naar koken op inductie over wilden stappen. Ik heb online een kookplaat besteld op goed geluk (dit kun je teruglezen in de blog: Corona gooide roet in het eten) en pas daarna hebben we een elektricien laten komen. Hij gaf aan dat er een nieuwe kabel getrokken moest worden en dat de stoppenkast moest worden aangepast.

Ons huis is niet groot, maar toch zit de stoppenkast helemaal aan de andere kant van het huis. Die kabel moest dus door muren heen. Ik kan jullie vertellen dat dit echt een tegenvaller was. We wilden alles direct netjes weggewerkt hebben in de muur. Dit gaf niet alleen een meerprijs bij de elektricien, maar ook een meerprijs bij de stukadoor. Toch fijn hé, die impulsiviteit. Het is tijdens het schrijven van deze blog al uitgevoerd, dus nu kan ik zeggen dat we er blij mee zijn. Maar op dat moment hebben Michael en ik wel even elkaar aangekeken met vraagtekens. Waar zijn we aan begonnen?! Als je deze foto ziet kunnen jullie je er vast wel iets bij voorstellen.

 

De volgende stap

We zijn nu op het punt aangekomen dat we verder kunnen met de keuken. En dan ga je goed kijken. Het eerste idee was dat het blad door zou lopen langs de gehele achterwand. Na het slopen hing daar opeens nog die slang van de afzuigkap. Hier hadden we nog niks voor bedacht, want die moet ook nog weggewerkt worden. En hoe?

Gelukkig hebben we mensen rondlopen van een interieurbouwbedrijf. Zij gaan ervoor zorgen dat we een nieuwe koof krijgen bovenin, waardoor er een soort nis zal ontstaan. Dit hebben we even laten bezinken. Het is toch weer anders dan we in eerste instantie van plan waren. Ondertussen hebben we besloten dat die koof dezelfde kleur gaat krijgen als de keuken, zodat we echt het effect van een nis creëren. En nu maar hopen dat als dit straks ook zo geplaatst is, we er nog steeds blij mee zijn.

Het eindresultaat zie je hieronder. Gaat al de goede kant op hé!

Copyright © 2024 All Rights Reserved
menu